Letselschade

Gepost op: 17 oktober 2018

Iedereen kan wel eens een keer lestelschade oplopen. Dat kan thuis gebeuren, maar ook in het verkeer of het bedrijf waar je werkt. De lestelschade kan door jezelf worden veroorzaakt, maar ook door een ander. In het verkeer kan een ander een ongeluk veroorzaken waarbij je niet alleen blikschade hebt, maar ook lichamelijke of zelfs geestelijke schade. Lichamelijke en geestelijke schade wordt "letselschade" genoemd. Je kunt letselschade ook oplopen wanneer je aan het sporten bent of zelfs door een medische fout. Tegenwoordig ontstaat er helaas ook vaak letselschade door een of andere vechtpartij. Bij een vechtpartij is de schade die je geleden hebt vaak moeilijk te verhalen bij de tegenpartij. Ook bij een verkeersongeluk zal het vaak moeilijk zijn, omdat hierbij vaak verzekeringen aan te pas komen die niet graag betalen. Daarom zul je vaak gebruik moeten maken van een letselschadeadvocaat. Je moet wel een letselschadeadvocaat nemen die al vaker van deze zaken tot een goed einde heeft weten te brengen. 

De letselschade

Wanneer je letselschade hebt opgelopen, door het toedoen van een ander, moet je vaak gebruik maken van een letselschadeadvocaat. Het moet er een zijn die gespecialiseerd is in dergelijke claims. Wanneer je lestelschade hebt opgelopen, door het toedoen van een ander, zal aan de tegenpartij worden gevraagd of ze een vergoeding willen betalen. De tegenpartij zal dat niet gemakkelijk doen. Je kunt dat vaak alleen verkrijgen door de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Omdat met een tegenpartij in de meeste gevallen moeilijk te onderhandelen valt, heb je een letselschadeadvocaat nodig.   

Kosten van alle handelingen

Omdat je in eerste instantie alle rekeningen zelf moet betalen, is het belangrijk dat je vooraf weet waar je aan toe bent. Een advocaat kost behoorlijk veel geld. Daarom wordt vaak van een advocaat afgezien. Wanneer je een zaak aanspant en het levert je niets op, dan ben je al je geld kwijt wat je betaald hebt. Voordat je een zaak aanspant, kun je eerst om raad vragen bij de Letsel Helpdesk. Ze zullen aangeven wat je in jouw geval het beste kunt doen. Door de letselschade kun je veel extra onkosten hebben. Je zou bijvoorbeeld een tijd niet hebben kunnen werken en daarna een tijd moeten revalideren. Alle kosten kun je met een letselschadeadvocaat op de tegenpartij verhalen.   

Smartengeld

Als een tegenpartij de zaak heeft verloren, zullen ze alle kosten die je hebt gehad moeten betalen. Ook de kosten die je had door een lager inkomen, omdat je niet kon werken. Dat wordt het "smartengeld" genoemd. Geestelijke schade is vaak moeilijk bewijsbaar. Overleg vooraf goed met je letselschadeadvocaat, omdat je er vooraf praktisch zeker van moet zijn dat je zaak zult winnen. Maak hiervoor gebruik van het (gratis) intakegesprek bij de letselschadeadvocaat.

Delen  

Blog over het recht

Welkom en fijn dat je mijn blog leest. Ik ben Judith en afgestudeerde jurist. Ik geef mensen in mijn omgeving juridisch advies, breed uitgelegd: alles wat met het recht te maken heeft. Mensen hebben plichten, maar zeker ook rechten. Ik help mensen graag en vaak kan ik aan de hand van het advies en de informatie die ik geef heel veel mensen steunen en vooral de goede kant wijzen. Ik schrijf op mijn blogsite over zaken waar men veel mee te maken krijgt. In veel gevallen is er niet altijd een advocaat nodig, in sommige wel. Veel mensen weten niet dat aan juridische informatie geen duur prijskaartje hoeft te hangen. Vandaar mijn blog.

Archief

Recente artikelen