Innen van uw openstaande schulden met de hulp van een incassobureau

Gepost op: 23 maart 2018

De werking van een incassobureau

Denkelijk hebben zeer veel bedrijven het al meegemaakt: openstaande schulden van klanten. U contacteert de klanten opnieuw, stuurt herinneringen, maar de betaling blijft uit. Te vaak laten bedrijven de openstaande schuld vallen terwijl dit helemaal niet hoeft. U kunt perfect uw openstaande schulden innen via een incassobureau, zoals Incasso Associatie Nederland. Als u de gedane telefoontjes, mails, brieven zonder effect beu bent, kunnen zij deze vervelende taak van u overnemen. U dient een dossier in te dienen bij het bureau, waarin alle informatie staat die zij nodig hebben zoals openstaande facturen, door u gedane communicatie naar de klant toe en eventueel reeds betaalde bedragen. Zij zullen als eerste naar de klant een  aanmaning sturen en als deze hierop antwoordt, gaan zij met u in overleg over de verdere aanpak. Komt er geen reactie van de klant? Dan wordt er een tweede aanmaning verstuurd. Wanneer dit opnieuw geen effect heeft, zal het incassobureau voor u naar de rechtbank stappen en zij zullen de zaak dan verder voor u afhandelen.

 

Waarom werken met een incassobureau?

Wat zijn, voor u als onderneming, nu de voordelen van werken met een incassobureau? U kunt zelf kiezen wat de aanpak van het bureau zal zijn. Wilt u de relatie met uw klant toch nog behouden? Dan zullen zij dit met de nodige volharding doch met klantvriendelijkheid aanpakken. Een incassobureau heeft zeer goed opgeleide mensen met de nodige kennis en ervaring om met moeilijke klanten om te gaan. Zij weten hoe ze moeilijke klanten moeten aanpakken dus is de kans veel groter dat zij hierin slagen dan u. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat zij werken volgens het principe "no cure-no pay". Dit wil simpelweg zeggen dat u het bureau niet hoeft te betalen, als u de openstaande schuld niet terugbetaald krijgt. Lukt dit wel, dan bent u een vooraf afgesproken percentage van de geïnde schuld verschuldigd aan het bureau. U kunt deze kosten echter ook verhalen op de klant.  

 

Een incassobureau is geen deurwaarder

Het doel van een incassobureau en een deurwaarder is hetzelfde: uw openstaande schulden geïnd krijgen. Echter is er wel een verschil van werking tussen deze twee. Zij werken beide in uw opdracht maar een deurwaarder heeft meer mogelijkheden om zijn doel tot een goed einde te brengen. Een deurwaarder heeft bv het wettelijke recht om beslag te laten leggen op het loon, de goederen of de woning van de klant. Een incassobureau is de eerste oplossing voor een bedrijf om komaf te maken met openstaande schulden, wanneer dit niet lukt dan kan er uit noodzaak een deurwaarder ingeschakeld worden.

Delen  

Blog over het recht

Welkom en fijn dat je mijn blog leest. Ik ben Judith en afgestudeerde jurist. Ik geef mensen in mijn omgeving juridisch advies, breed uitgelegd: alles wat met het recht te maken heeft. Mensen hebben plichten, maar zeker ook rechten. Ik help mensen graag en vaak kan ik aan de hand van het advies en de informatie die ik geef heel veel mensen steunen en vooral de goede kant wijzen. Ik schrijf op mijn blogsite over zaken waar men veel mee te maken krijgt. In veel gevallen is er niet altijd een advocaat nodig, in sommige wel. Veel mensen weten niet dat aan juridische informatie geen duur prijskaartje hoeft te hangen. Vandaar mijn blog.

Archief

Recente artikelen